Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Zwroty w ciągu 30 dni
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Nóż bushcraftowy do przygotowywania posiłków: idealny do gotowania w plenerze

Noże bushcraftowe są doskonałe do wszystkich rodzajów zadań bushcraftowych, ale nie każdy nóż bushcraftowy jest odpowiedni do gotowania. Np. noże ze szlifem skandynawskim są znakomite do rzeźbienia w drewnie, ale mniej odpowiednie do obrania jabłka. Klingi są często za grube np. do krojenia owoców. Gruba krawędź convex czyni nóż mocniejszym i odpowiednim do ciężkich zadań outdoorowych, ale gdy używa się go do delikatnych zadań, takich jak krojenie cebuli, nie sprawdza się. Dlatego stworzyliśmy listę noży bushcraftowych, które są znakomite do przygotowywania posiłków.

Czytaj więcej

Co powoduje, że nóż bushcraftowy znakomicie nadaje się do przygotowywania żywności?

Najlepsze noże do przygotowywania posiłków mają cieńszą krawędź niż większość noży bushcraftowych. Często jest to cienki szlif płaski, podobny do regularnego noża kuchennego. Niektóre modele mają cienką krawędź convex, która jest zarówno mocna, jak i wszechstronna. Są one doskonałe do gotowania w plenerze. Kiedy używasz kociołka żeliwnego lub patelni skillet fajny nóż outdoorowy do krojenia jest podstawą.