Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówione dzisiaj, jutro wysłane
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże Richardson Sheffield Scandi: stylowy projekt i zdumiewająca jakość w świetnej cenie

Kolekcja Richardson Sheffield Scandi łączy nowoczesny styl z naturalnymi elementami. Noże mają minimalistyczny design ze stylową rękojeścią, która jest lekko zaokrąglona. Dzięki temu zaokrągleniu nóż świetnie leży w dłoni. Rękojeść wykonana jest z drewna jesionu. Ten naturalny produkt ładnie kontrastuje z nowoczesnym designem. Ostrze noża rozciąga się na całą długość rękojeści, co jest znane jako konstrukcja z pełnym trzpieniem. Zapewnia to dobre wyważenie. Wyważenie, zaokrąglenie rękojeści i fakt, że noże są stosunkowo lekkie, zapewniają, że można ich używać bez zmęczenia dłoni.

Czytaj więcej
0 produkty

Właściwości serii Richardson Sheffield Scandi

Rękojeść z karbonowego drewna jesionowego

Rękojeści noży serii Scandi wykonane są z karbonowego drewna jesionowego. Drewno jesionu jest przyjemnym, lekkim rodzajem drewna. Ponieważ jest to produkt naturalny, każdy nóż będzie miał unikalny wzór słojów drewna. Drewno jest karbonowane. Oznacza to, że zostało ono poddane obróbce poprzez podgrzanie go pod wysokim ciśnieniem w celu wysuszenia drewna, po czym drewno jest ponownie podgrzewane, tym razem w bardzo wysokiej temperaturze. Proces ten powoduje, że drewno staje się jeszcze mocniejsze i poprawia się jego odporność na wilgoć. Ale to nie wszystko, technika ta powoduje, że kolor drewna się intensyfikuje.

Rękojeść posiada zaskakujący kształt. Jest ona lekko nachylona do góry, w odniesieniu do ostrza. W rezultacie, będzie więcej miejsca na Twoją dłoń pomiędzy rękojeścią a deską do krojenia. Ponadto, kąt nachylenia automatycznie utrzymuje Twój nadgarstek w wygodnej pozycji. Noże są też relatywnie lekkie. Wszystkie te czynniki zapewniają, że noże z serii Richardson Sheffield Scandi są łatwe w użyciu.

Ostrze wykonane ze stali X50CrMoV15

Ostrza tych noży wykonane są ze stali X50Cr15MoV. Jest to rodzaj stali, który jest często używany przez europejskich producentów noży. Wybierając rodzaj stali na noże kuchenne, zawsze należy zachować równowagę między wytrzymałością, elastycznością i odpornością na korozję. Stal X50CrMoV15 poradzi sobie z rdzą i jest bardzo trwała. Dzięki temu, noże są niesamowite w użyciu i mogą być ostrzone pod kątem 20 stopni. Dzięki nierdzewnym właściwościom stali, noże te są bardzo łatwe w utrzymaniu. Dodatkowo możesz również z łatwością naostrzyć ten rodzaj stali samodzielnie, jeśli z czasem noże stracą swoją ostrość.