Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Zwroty w ciągu 30 dni
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

10 najbardziej zachwycających noży kuchennych ze stali damsceńskiej

W Knivesandtools sprzedajemy wiele noży kuchennych z ostrzem wykonanym ze stali damasceńskiej. Liczba warstw stali damasceńskiej jest różna, ale podobieństwo jest oczywiste: noże te są po prostu oszałamiające. Sprzedajemy prawie 200 noży z ostrzem wykonanym ze stali damasceńskiej. W poniższym zestawieniu 10 najlepszych noży wymieniliśmy nasze ulubione noże kuchenne z ostrzem damasceńskim.

  1. Nóż szefa kuchni Eden Classic Damast, 20 cm
    1

    Nóż szefa kuchni Eden Classic Damast, 20 cm

    Ostrze noża Eden Classic Damast ma rdzeń wykonany z twardej i nierdzewnej stali AUS-10 o twardości 60 HRC. Krawędź jest ostra jak brzytwa i można ją łatwo naostrzyć. Rdzeń został otoczony wieloma warstwami eleganckiej stali Damasteel. Dzięki temu połączeniu ten nóż szefa kuchni jest nie tylko bardzo funkcjonalny, ale także przyciąga wzrok w kuchni.

    333,00 zł
    Na stanie
  2. Nóż szefa kuchni Kai Shun Premier Tim Mälzer DM1706, 20 cm
    2

    Nóż szefa kuchni Kai Shun Premier Tim Mälzer DM1706, 20 cm

    Nóż Kai Shun Tim Mälzer został wzbogacony o słynną konstrukcję Kai z warstwowej stali damasceńskiej w połączeniu z bardzo twardym rdzeniem ze stali VG-MAX. Rdzeń ostrza jest wzmocniony na zewnątrz 32 warstwami stali damasceńskiej. Ostrze zostało ręcznie kute w japońskim stylu. Technika ta nazywa się tsuchime. Zapewnia ona nie tylko ostrość noża i niesamowity wygląd, ale także sprawia, że nic nie przykleja się do ostrza.

    1044,00 zł
    Na stanie
  3. Nóż gyutoh Miyabi 6000MCT, 34073-201 by Zwilling, 20 cm
    3

    Nóż gyutoh Miyabi 6000MCT, 34073-201 by Zwilling, 20 cm

    Nóż Miyabi cieszy oko i jest niezwykle wygodny w użyciu. Rdzeń noża wykonany jest z hartowanej lodem stali Microcarbide Cryodur o twardości 63 HRC. W połączeniu z bardzo cienkim ostrzem sprawia to, że nóż jest niezwykle ostry. Młotkowana powierzchnia ostrza nadaje nożowi niesamowity wygląd.

    1240,00 zł
    Na stanie
  4. Nóż uniwersalny Kramer by Zwilling Euro Meiji 13 cm, 38260-131
    4

    Nóż uniwersalny Kramer by Zwilling Euro Meiji 13 cm, 38260-131

    Nóż Kramer by Zwilling Euro Meiji wygląda niesamowicie. Ostrze ma rdzeń wykonany ze stali Fc61, otoczony setkami innych warstw stali. Dzięki specjalnemu procesowi wszystkie noże uzyskują swój własny wzór damasceński. Podczas tego procesu ostrze jest polerowane i poddawane procesowi hartowania lodem. W ten sposób uzyskuje się twardość 61 HRC. Dzięki temu noże są niezwykle wytrzymałe i twarde, a także zachowują swoją ostrość przez bardzo długi czas.

    1018,00 zł
    ± 1 miesiąc
  5. Nóż nakiri Tojiro Shippu Black damast, FD-1598, 16 cm
    5

    Nóż nakiri Tojiro Shippu Black damast, FD-1598, 16 cm

    Noże z czarnej kolekcji można rozpoznać po ciemnym wyglądzie. Noże są tradycyjnie kute z 63 warstw stali damasceńskiej. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG10. Ostrze z rdzeniem ze stali VG-10 jest odporne na korozję dzięki procesowi z użyciem czarnego tlenku żelaza. Ten sam proces wyraźnie uwydatnił wzór na ostrzu ze stali damasceńskiej. Ostrze jest wypolerowane i lśni jak lustro. Dzięki temu jest to ostry jak brzytwa element wyposażenia kuchni!

    867,00 zł
    Tymczasowo niedostępny
  6. Nóż santoku Böker Damast Olive 130437DAM, 17,2 cm
    6

    Nóż santoku Böker Damast Olive 130437DAM, 17,2 cm

    Nóż z kolekcji Böker Damast Olive stanowi połączenie jakości i elegancji z wielokulturowym akcentem. Rękojeści wykonane są z przepięknego drewna oliwnego pochodzącego z regionu Morza Śródziemnego. Drewno to ma ładny wzór i nadal pachnie oliwkami. Przepiękny wzór tego drewna doskonale komponuje się z cienkim ostrzem ze stali damasceńskiej z rdzeniem wykonanym z japońskiej stali VG10. Ostrze jest ostre jak brzytwa, w japońskim stylu.

    997,00 zł
    Na stanie
  7. Nóż szefa kuchni Eden Susumi SG2, 23 cm
    7

    Nóż szefa kuchni Eden Susumi SG2, 23 cm

    Nóż kuchenny z kolekcji Susumi SG2 jest ręcznie kuty w Japonii. Susumi oznacza postęp. Ten luksusowy nóż kuchenny jest wykonany ze stali proszkowej SG2. Jest to rodzaj stali o bardzo drobnej strukturze i twardości 62-63 HRC. W połączeniu z oszałamiającą stalą damasceńską, w tym nożu odnajdziesz naszą wizję doskonałości.

    1284,00 zł
    Tymczasowo niedostępny
  8. Nóż szefa kuchni Kai Shun Nagare, NDC-0706, 20 cm
    8

    Nóż szefa kuchni Kai Shun Nagare, NDC-0706, 20 cm

    Nóż szefa kuchni Kai Shun Nagare o długości 20 cm jest jednym z noży kuchennych z zachwycającej kolekcji Shun Nagare. Wyjątkowa kolekcja, wzbogacona o specjalne ostrze o efektownym wyglądzie. Wykonany jest z elastycznej stali VG2 i twardej stali VG10, połączonych w 72 warstwy stali damasceńskiej. Ostrze typu dual-core o twardości 61 HRC. Innowacyjnie kute i o niezwykłym wyglądzie. Każdy nóż wygląda niesamowicie!

    1684,00 zł
    Na stanie
  9. Nóż santoku Kai Shun Classic, 18 cm
    9

    Nóż santoku Kai Shun Classic, 18 cm

    Nóż santoku z kolekcji Kai Shun Classic jest wykonany z 32 warstw stali damasceńskiej z rdzeniem ze stali VG-MAX. Dzięki temu ma niezrównane właściwości tnące. Ten nóż wygląda niesamowicie i świetnie się nim pracuje.

    911,00 zł
    Na stanie
  10. Nóż do chleba Böker Damast Black, 130423DAM
    10

    Nóż do chleba Böker Damast Black, 130423DAM

    Noże mają tradycyjną japońską rękojeść wykonaną z czarnego multiplexu. Konstrukcja rękojeści z matowymi zaciskami ze stali nierdzewnej nadaje tej kolekcji wyjątkowy charakter. Ciemny kolor rękojeści doskonale komponuje się z ostrzem ze stali damasceńskiej z rdzeniem wykonanym z japońskiej stali VG10. Wyraźna ostrość noża sprawia, że gotowanie staje się prawdziwym przeżyciem.

    659,99 zł
    924,00 zł
    ± 3 tygodnie

Wolisz inny nóż kuchenny ze stali damasceńskiej? To możliwe! Sprawdź wszystkie noże kuchenne ze stali damasceńskiej i dowiedz się, który najlepiej pasuje do Twojego stylu!

Noże składane ze stali damasceńskiej

Oczywiście stal damasceńska jest również często stosowana w produkcji noży składanych. Nie tak często jak w przypadku noży kuchennych, ale z pewnością nie mniej imponująco! Noże składane ze stali damasceńskiej emanują stylem, jakością i gustem. Wiele z nich to edycje limitowane lub serie specjalne, które są bardzo kolekcjonerskie. Idealne dla kolekcjonerów, którzy szukają noży składanych wyróżniających się spośród innych „zwykłych” noży. Z tego powodu zdecydowanie warto przyjrzeć się tym rodzajom noży składanych. Chcesz dowiedzieć się, jakie noże składane ze stali damasceńskiej sprzedajemy? Sprawdź wszystkie noże składane ze stali damasceńskie!