Żeliwne naczynia Lodge: niesamowite w domu i w drodze
Gotowanie z żeliwnymi naczyniami Lodge jest po prostu niesamowite. Podczas produkcji patelnie są poddawane obróbce olejem roślinnym na bazie soi. W rezultacie uzyskują naturalną powłokę nieprzywierającą. Za każdym razem, kiedy używasz naczynia Lodge ta nieprzywierająca powłoka staje się coraz lepsza. Niezależnie od tego, czy używasz go w piekarniku, na kuchence czy nad ogniskiem. Żeliwo bardzo dobrze zachowuje ciepło. Dzięki temu szybko uzyskasz chrupiące warzywa lub ładny kawałek mięsa. Naczynia są wykonane tak, aby służyły przez całe życie. Podczas każdego etapu procesu produkcyjnego sprawdzana jest jakość naczyń. Tylko najlepsze są wystarczająco dobre dla Lodge.
O żeliwie Lodge
Lodge jest prawdziwym biznesem rodzinnym. Obecnie firma jest prowadzona przez piąte pokolenie Lodge. Fabryka została założona w 1896 roku w South Pittsburg, w Tennessee. Lodge dalej tutaj się znajduje. Chociaż klasyczne techniki sprzed ponad stu lat są nadal stosowane, Lodge nieustannie pracuje nad aktualizacją procesu produkcyjnego i uczynieniem go bardziej przyjaznym dla środowiska. Nowe, mniej zanieczyszczające systemy topienia, opakowania z recyklingu i biodegradowalne materiały do pakowania. Jak najwięcej jest ponownie wykorzystywane.
Czyszczenie żeliwa
Mogłoby się wydawać, że konserwacja żeliwnego naczynia to dużo pracy. Cóż, wcale tak nie jest! Naczyń nie można myć w zmywarce, ale można je z łatwością umyć wodą z odrobina detergentu. Następnie wysuszyć i nałożyć warstwę oleju. To wszystko!
