Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Zwroty w ciągu 30 dni
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże do kuchni outdoorowej

Gotowanie w plenerze staje się coraz popularniejsze. Rozumiemy dlaczego. Nie ma nic lepszego niż przygotowanie posiłku w towarzystwie przyjaciół i rodziny. Jest to możliwe z odpowiednim sprzętem. Na początek: dobry zestaw noży.

Nóż do trybowania Victorinox Fibrox

Nóż do trybowania Victorinox Fibrox jest doskonały do usuwania skóry, łusek, ścięgien lub tłuszczu z ryb lub mięsa. A także oddzielaniu mięsa od kości. Ostrze jest wystarczająco grube, aby poradzić sobie z tego rodzaju zadaniami. Rękojeść jest wykonana z Fibroxu. Ma właściwości gumy, ale jest przetwarzany jak tworzywo sztuczne. W związku z tym Fibrox jest dość sztywny. Główną zaletą jest to, że nawet jeśli masz mokre ręce lub nosisz rękawiczki, nie musisz się martwić, że nóż wyślizgnie się z rąk. Niezbędny dla każdego miłośnika mięsa lub ryb.

Nóż nakiri Eden Classic Damast

Szybko posiekaj cebulę i świeże warzywa z nożem nakiri Eden Classic Damast. Można go również użyć do pokrojenia kapusty, marchewki i sałaty. Nóż nakiri jest tradycyjnym, japońskim nożem do warzyw. Noże nakiri można rozpoznać po prostokątnym kształcie ostrza. Czubek noża jest lekko zaokrąglony, aby umożliwić szybkie krojenie warzyw pod kątem. Godny uwagi w tym nożu nakiri jest oszałamiający wzór na ostrzu: nieczęsto spotyka się tego typu ostrze w tym przedziale cenowym.

Zestaw do mięsa Tramontina

Z dwuczęściowym zestawem do mięsa Tramontina Churrasco gotowanie w plenerze będzie niesamowitym doświadczeniem. Zestaw składa się z noża i widelca do mięsa. Widelec służy do przekręcania, przemieszczania i serwowania mięsa, dzięki czemu nie musisz już nigdy martwić się o oparzenia. Przy pomocy noża można łatwo pokroić mięso. Należy pamiętać, aby kroić mięso prostopadle do nici tkanki mięśniowej, aby zachować smak.

Nóż szefa kuchni Ontario Old Hickory

Solidny, szorstki, przyzwoity. W ten sposób można opisać nóż szefa kuchni Old Hickory. Wykonany ze stali węglowej i litego drewna. Doskonały do krojenia warzyw, mięsa, ryb i owoców. Ten wszechstronny nóż poradzi sobie z tym wszystkim. Nie nadaje się do filetowania ryb lub mięsa. Klinga wykonana jest ze stali węglowej 1074. Jest to twarda i łatwa do naostrzenia stal, która dobrze zachowuje ostrość. Należy jednak być ostrożnym: stal 1074 nie jest całkowicie nierdzewna. Utworzy ona patynę. Nóż ten jest popularny wśród (amatorskich) szefów kuchni, którzy uwielbiają odważne noże.

Szukasz czegoś innego? Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym szefem kuchni, wegetarianinem, czy preferujesz mięso, masz małą lub dużą kuchnię: mamy duży wybór noży dla każdego. Który zestaw odpowiada Ci najbardziej?