Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Zwroty w ciągu 30 dni
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

5 najlepszych noży nakiri

Noże nakiri stają się coraz bardziej popularne. Nie jest to zaskakujące, biorąc pod uwagę fakt, że żyjemy w świecie, w którym zdrowy tryb życia stał się naprawdę ważny. Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw. Jest to bez wątpienia nóż, którego używa się do drobnego krojenia marchwi, ogórków, kapusty i wszelkiego rodzaju warzyw. Nóż nakiri można rozpoznać po prostokątnym ostrzu. W poniższym zestawieniu przedstawiamy pięć najpopularniejszych noży nakiri.

  1. Nóż nakiri Sakai Takayuki 45-Layer Damascus WA, 07253-D, 16 cm
    1

    Nóż nakiri Sakai Takayuki 45-Layer Damascus WA, 07253-D, 16 cm

    Nóż nakiri z kolekcji Sakai Takayuki 45-Layer Damascus WA został ręcznie wykonany i naostrzony w Japonii. Nóż został wzbogacony o ostrze z rdzeniem ze szwedzkiej stali. Warstwy stali damasceńskiej zostały złożone wokół tego rdzenia. Górna część każdego ostrza jest młotkowana, co nazywa się również tsuchime. To oszałamiające połączenie ma również aspekt funkcjonalny: dzięki młotkowanej górnej części produkty nie przywierają do ostrza podczas krojenia.

    751,00 zł
    Tymczasowo niedostępny
  2. Nóż nakiri Kai Shun Classic, 16,5 cm
    2

    Nóż nakiri Kai Shun Classic, 16,5 cm

    Nóż Nakiri z kolekcji Kai Shun Classic ma ostrze wykonane z 32 warstw stali damasceńskiej. Rdzeń VG-MAX zapewnia niezrównane właściwości tnące. Rękojeść jest wykonana z laminowanego drewna Pakka i ma asymetryczny kształt. Dzięki swojemu wyglądowi, wrażeniom dotykowym i doskonałym właściwościom tnącym nóż ten jest prawdziwą ucztą dla oczu i niesamowitym narzędziem w użyciu.

    973,00 zł
    Na stanie
  3. Nóż nakiri Eden Classic Damast, 16,5 cm
    3

    Nóż nakiri Eden Classic Damast, 16,5 cm

    Nóż nakiri z kolekcji Eden Classic Damast ma rdzeń wykonany z wytrzymałej i nierdzewnej stali AUS-10 o twardości 60 HRC. Ostrze jest ostre jak brzytwa i można je łatwo naostrzyć. Rdzeń został otoczony wieloma warstwami stali Damasteel. Dzięki tej kombinacji noże kuchenne są nie tylko niezwykle funkcjonalne, ale także przyciągają wzrok w Twojej kuchni.

    400,00 zł
    Na stanie
  4. Nóż nakiri Tojiro Zen 3-warstwowe ostrze, FD-568, 16,5 cm
    4

    Nóż nakiri Tojiro Zen 3-warstwowe ostrze, FD-568, 16,5 cm

    Nóż nakiri firmy Tojiro stanowi idealne połączenie designu i wygody użytkowania. W przypadku noży zawsze istnieje kompromis między twardością (ostre, ale kruche i mniej odporne na rdzę) a elastycznością (mniej ostre i mniej kruche, bardziej odporne na rdzę). Firma Tojiro zdecydowała się na konstrukcję wielowarstwową. Rdzeń wykonany jest ze stali VG10 otoczonej stalą 13-chromową. Dzięki temu uzyskuje się unikalne połączenie twardości i znacznie większej odporności na korozję niż w przypadku stali węglowej.

    529,00 zł
    Na stanie
  5. Nóż nakiri Eden Hammered Damast 2031-116, 16,5 cm
    5

    Nóż nakiri Eden Hammered Damast 2031-116, 16,5 cm

    Nóż nakiri Eden Hammered Damast 16,5 cm to ostry jak brzytwa klejnot w Twojej kuchni. Elegancki, a jednocześnie bardzo praktyczny. Wysokie, kwadratowe ostrze doskonale nadaje się do szybkiego krojenia warzyw, owoców i ziół. Wysokie ostrze pozwala bezpiecznie prowadzić nóż wzdłuż kostek podczas siekania. Ten wszechstronny nóż jest niezbędny w każdej kuchni! Doskonałe wykończenie i drewniane pudełko do przechowywania dopełniają całości.

    440,00 zł
    Na stanie

Jesteś ciekawy całego asortymentu noży nakiri? Sprawdź wszystkie noże nakiri w naszym asortymencie.