Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówione dzisiaj, jutro wysłane
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Miyabi 5000FCD: fantastyczne noże kuchenne ze stali damasceńskiej

Kolekcja Miyabi 5000FCD łączy wspaniałą konstrukcję z materiałami najwyższej jakości. Jest to jedna z najdroższych serii Miyabi by Zwilling. Znajdziesz w niej np. noże gyuto i shotoh o różnych długościach ostrza. Noże mają rdzeń ze stali FC61 otoczony 48-warstwami stali damasceńskiej. Dzięki specjalnemu procesowi hartowania lodem, noże te świetnie zachowują ostrość.

Czytaj więcej
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości serii Miyabi 5000FCD

Linie stali damasceńskiej o dużym kontraście są cechą definiującą tę kolekcję. W przypadku podobnych noży często widać, że różne odcienie szarości stali damasceńskiej są sobie bliższe. Intensywny kontrast w serii 5000FCD sprawia, że noże te przyciągają wzrok.

Metoda ostrzenia Honbazuke

Ostrze jest naostrzone symetrycznie według tradycyjnej, japońskiej metody Honbazuke. Podczas tego procesu każdy nóż jest ostrzony i szlifowany w trzech etapach. Powoduje to, że krawędź jest bardzo ostra, a twardość każdego noża zapewnia, że ostrość ta utrzyma się przez długi czas.

Rękojeść Miyabi 5000FCD

Rękojęść o przekroju w kształcie litery D wygląda niesamowicie i świetnie leży w dłoni. Czarne drewno pakka nadaje rękojeści ekskluzywnego wyglądu. Połączona z czerwonym, dekoracyjnym pierścieniem i pięknym mozaikowym pimen rękojeść wygląda bardzo ekskluzywnie. Chociaż rękojeść ta została zaprojektowana z myślą o praworęcznych użytkownikach, również użytkownicy leworęczni mogą spokojnie używać tych noży.