Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże stołowe Laguiole: eleganckie i stylowe

Noże stołowe Laguiole sprawiają, że każdy obiad smakuje lepiej. Są one uosobieniem stylu poprzez swoje zachwycające zdobienia i luksusowe materiały. Zaimponuj swoim gościom tymi pięknymi, ręcznie wykonanymi nożami stołowymi.

Czytaj więcej
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Jak wybrać najlepszy nóż stołowy Laguiole?

Noże Laguiole wykonane są ze stali nierdzewnej taiej jak np. 12C27 lub 440C. Rękojeści wykonane są zazwyczaj z naturalnych materiałów takich jak drewno lub róg chociaż niektóre mają rękojeść z tworzywa sztucznego. Noże Laguiole są wykonane ręcznie i są uwielbiane za piękne detale, jak np. pszczoła Laguiole. Są różne warianty noży stołowych, od prostych po bardzo ozdobne. Wybierz styl, który pasuje do Twojej kuchni.

Noże stołowe Laguiole: wyrafinowane i eleganckie

Noże Laguiole są kunsztownymi i eleganckimi nożami kuchennymi. Ostrza wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, a rękojeści często są z drewna, kości lub innych naturalnych i trwałych materiałów.

Przy zakupie noża Laguiole należy zawsze wybierać zaufaną markę, ponieważ nazwa nie jest chroniona i może być noszona przez każdy nóż Laguiole.

Jak konserwować nóż stołowy Laguiole

Aby prawidłowo konserwować nóż stołowy, ważne jest, żeby opłukać go dobrze po każdym użyciu i umyć ręcznie używając łagodnego detergentu. Oprócz czyszczenia należy również regularnie ostrzyć nóż. Częstotliwość ostrzenia noża zależy od tego, jak często go używasz.

Często zadawane pytania o noże stołowe Laguiole