Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Sakai Takayuki 33-Layer Damascus: gustowne połączenie różnych stylów

Noże kuchenne Sakai Takayuki 33 Layers Damascus są wykonane ręcznie w Japonii. Kolekcja ta jest piękną symbiozą japońskiego wyrobu noży z zachodnią rękojeścią z trzema nitami. Noże te cieszą oko i są wspaniałe w użyciu. Wznieś swoje kulinarne ambicje na wyższy poziom z nożami kuchennymi Sakai Takayuki 33 Layers Damascus.

Czytaj więcej
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości serii Sakai Takayuki 33 Layer Damascus

Ostrze ze stali damasceńskiej VG10

Noże kuchenne tej serii mają rdzeń ze stali VG10 otoczony 33-warstwami stali damasceńskiej. Ostrze posiada młotkowane wykończenie, nazywane "tsuchime". Nie tylko wygląda wspaniale, ale służy też określonemu celowi: dzięki temu wykończeniu składniki nie przyklejają się do ostrza.

Klasyczny, japoński szlif

Stal VG10 jest rodzajem stali, która nie wymaga dużo konserwacji. Jest łatwa w ostrzeniu i bardzo dobrze zachowuje ostrość. Ponadto stal VG10 jest nierdzewna, więc nie wymaga wiele konserwacji.

Zachodnia rękojeść

Oszałamiające ostrze jest uzupełnione zachodnią rękojeścią wykonaną z hiszpańskiego drewna mahoniowego. Jest to rodzaj drewna o ciepły wyglądzie i głębokim, czerwonym kolorze. Rękojeść jest zamocowana za pomocą trzech nitów i ma nasadę ze stali nierdzewnej. W rezultacie noże te są ładną kombinacją różnych stylów. Te stylowe noże kuchenne z pewnością będą się wyróżniać, zarówno pod względem wyglądu, jak i efektywności.