Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówione dzisiaj, jutro wysłane
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Messermeister Carbon: dla profesjonalistów, przez profesjonalistów

Seria Messermeister Carbon zostałą zaprojektowana we współpracy z szefem kuchni April Bloomfield oodznaczoną gwiazdkami Michelin. Rezultaltem jest kolekcja noży kuchennych , która składa się z noża do obierania, noża uniwersalnego, noża szefa kuchni, noża do mięsa, noża do chleba i noża bunka. Te zachwycające noże cechuja się ostrzami wykonanymi ze stali węglowej. Z jednej strony ostrza znajduje się elegancki grawerunek zaprojektowany przez April Bloomfield.

Czytaj więcej
6 produkty

Właściwości Messermeister Carbon

Messermeister Carbon: w trosce o planetę

Messermeister uruchamia nową inicjatywę o nazwie „Forge” we współpracy z najlepszymi szefami kuchni. Inicjatywa ta daje szefom kuchni możliwość stworzenia noży kuchennych swoich marzeń, a 20% zysków zostanie przekazanych organizacji non-profit wybranej przez szefa kuchni. Dzięki temu projektowi April Bloomfield wspiera GreenWave. GreenWave szkoli i wspiera regeneracyjnych rolników oceanicznych, aby tworzyć możliwości zatrudnienia i chronić planetę.

Messermeister Carbon: ostrze ze stali węglowej

Noże ze stali węglowej są popularnym wyborem wśród profesjonalnych szefów kuchni. Ze względu na wyższą twardość stali, noże kuchenne Messermeister Carbon oferują dużą ostrość i pozostają ostre znacznie dłużej niż noże ze stali nierdzewnej. Ostrze jest precyzyjnie szlifowane, z bardzo wysokim szlifem i kątem ostrzenia 15º na stronę! Ostrze ma wykończenie stonewashed, które nadaje mu wytrzymały wygląd. Jest również mniej prawdopodobne, że zobaczysz ślady użytkowania, co jest świetne w profesjonalnych kuchniach. Uwaga: stal węglowa nie jest bardzo odporna na korozję, ale z czasem utworzy ochronną patynę. Więcej o patynie noży kuchennych ze stali węglowej można przeczytać tutaj.

Messermeister Carbon: rękojeść

Firma Messermeister opracowała całkowicie nowy, zorientowany na wydajność projekt, aby zoptymalizować ekstremalną zdolność cięcia ostrzy ze stali węglowej. Stosunkowo wysoka pozycja rękojeści maksymalizuje komfort dzięki ukośnej nasadzie i zintegrowanym powierzchniom sterującym, które prowadzą dłoń do idealnej pozycji. Rękojeść wykonana z drewna pakka składa się z warstw hiszpańskiego twardego drewna stabilizowanego niefenolowymi, naturalnymi żywicami. Naturalne żywice sprawiają, że rękojeści są trwalsze niż surowe drewno, a jednocześnie mają ten sam ciepły charakter.