Noże kuchenne Tramontina Century Wood: mocne, stylowe i wytrzymałe
Seria Tramontina Century Wood jest znakomitym wyborem dla każdego szefa kuchni, który docenia jakość i charakter; od początkujących kucharzy po profesjonalistów. Noże mają klasyczny wygląd drewna o wytrzymałości i wygodzie tworzywa sztucznego. Od obierania jabłka po krojenie kurczaka: z asortymentem Century Wood masz odpowiedni nóż kuchenny do każdego zadania w kuchni. Jest to nóż kuchenny, na którym możesz polegać.
Właściwości noży Tramontina Century Wood
Niezależnie od tego, czy kroisz duże kawałki mięsa, czy po prostu potrzebujesz coś drobno pokroić: w asortymencie Tramontina Century Wood znajdziesz właściwy nóż do każdego zadania. Weźmy np. klasyczny nóż szefa kuchni do warzyw i mięsa, mały nóż ze szpicem do prac wymagających precyzji lub nóż do trybowania dla fanów grillowania. Noże te zostały zaprojektowane do używania. Każdego dnia.
Rodzaj stali Tramontina Century Wood
Ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej. Nie jest przesadnie wymyślne, ale dokładnie takie, jakie jest potrzebny do codziennego użytku: ostre, mocne, niezawodne i łatwe do naostrzenia, jeśli nóż z czasem utraci swoją ostrość.
Rękojeść Tramontina Century Wood
Rękojeść wykonana jest z materiału nazywającego się Polywood. Nie jest to tworzywo sztuczne, ale w rzeczywistości jest to drewno, które zostało poddane specjalnej obróbce, aby było mocniejsze i bardziej wytrzymałe tak jak rękojeść z tworzywa sztucznego. Warstwy drewna są ściśnięte z żywicą, dzięki czemu są odporne na wilgoć, zmiany temperatury i uderzenia. Rezultat? Niesamowita rękojeść, która będzie długo służyła i wspaniale wygląda.
Konserwacja Tramontina Century Wood
Dzięki połączeniu stali nierdzewnej i materiału rękojeści noże Tramontina Century Wood mogą bezpiecznie być myte w zmywarce. Chcesz, aby Twój nóż Century Wood wyglądał jak nowy (że tak powiem) przez kolejne stulecia? Zalecamy myć go ręcznie. Zapewnia to, że nóż zachowa dobry wygląd i ostrość przez dłuższy czas.