Gotowanie w plenerze z kociołkiem żeliwnym
Dutch Oven to żeliwny kociołek, którego można używać do pieczenia, smażenia, duszenia i grillowania. Właściwy Dutch Oven jest wyposażony w pokrywę z podniesionymi krawędziami, która ma wystarczająco dużo miejsca na węgle. Dzięki tej metodzie możesz zamienić kociołek w piekarnik, aby przygotować najsmaczniejsze pizze, chleby, ciasta i zapiekanki.
Przytulne ognisko z paleniskiem
Palenisko to nastrojowe "naczynie", którego można użyć do odpowiedzialnego rozpalenia ognia. Palenisko wykonane jest z materiału ogniotrwałego takiego jak żeliwo czy stal i często posiada wiele nóżek. Jednak to nie wszystko, istnieje wiele akcesoriów, które sprawiają, że korzystanie z paleniska staje się prawdziwym przeżyciem. Nabij pianki na patyk i grilluj je nad otwartym ogniem. Chcesz podnieść poprzeczkę? Użyj [trójnogu] w połączeniu z kociołkiem żeliwnym lub rusztem do grillowania i ciesz się pysznym gulaszem lub grillowanym mięsem i warzywami.
Gotowanie na gazowym palniku turystycznym
Palnik turystyczny jest mały i lekki. Z tego powodu, często są one używane przez kempingowców, alpinistów i backpackerów. Zatrzaskujesz lub przykręcasz butlę gazową do palnika, odkręcasz gaz, zapalasz ogień i jesteś gotowy do gotowania. Palnika turystycznego możesz oczywiście użyć też w domu. Na przykład, aby podgrzać sos przy grillu.