Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówione dzisiaj, jutro wysłane
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Kai Shun Classic: jedna z najbardziej rozbudowanych serii noży na świecie

Seria Shun Classic jest flagową kolekcją Kai. Składa się z zachwycających noży kuchennych wykonanych z 32-warstw stali damasceńskiej z rękojeścią z czarnego drewna pakka. Noże te wyglądają jak tradycyjne japońskie noże, zarówna pod względem materiału, jak i kształtu ostrza. Są uwielbiane zarówno przez amatorów, jak i profesjonalnych szefów kuchni. Seria Shun Classic jest jedną z najbardziej wszechstronnych serii na całym świecie. Od dużych noży szefa kuchni do małych noży do obierania.

Czytaj więcej

Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów

Właściwości Kai Shun Classic

W serii Shun Classic, Kai jednoczy wielowiekową, japońską sztukę kucia z nowoczesnymi metodami produkcji. Ostrze wykonane jest ze stali damasceńskiej, tak jak w czasach samurajów. Ta tradycyjna i prawie mityczna sztuka kucia w dalszym ciągu leży u podstaw wielu nowych produktów firmy Kai. Seria Shun Classic jest idealnym przykładem.

Ostrze Shun Classic

Ostrze jest charakterystyczną cechą tej serii. Wykonane jest z 32-warstw stali damasceńskiej. Jest to technika kucia, która używa wielu warstw stali i kuje je jedna na drugiej, tworząc unikalny wzór, efekt słojów. W rezultacie każdy wzór jest unikalny. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG-MAX. Jest to japoński rodzaj stali nierdzewnej o twardości 61 HRC, dającej wyśmienite właściwości krojenia. Warstwy stali damasceńskiej zostały umieszczone wokół tego rdzenia. Rezultatem jest estetyczne ostrze z właściwościami tnącymi stali VG-MAX.

Rękojeść Shun Classic

Rękojeści tych noży wykonane są z czarnego drewna pakka. Noże posiadają tradycyjną rękojeść o przekroju litery D: cecha japońska. Jest ona inna od europejskiego noża szefa kuchni, który posiada symetryczną rękojeść. Ten asymetryczny kształt D zapewnia, że rękojeść świetnie leży w dłoni. Zakończenie rękojeści posiada stalową nasadkę, która zapewnia dobre rozprowadzenie ciężaru i wyważenie. Czarne drewno pakka ładnie kontrastuje z polerowanym ostrzem i końcówką rękojeści.