Nóż do chleba Kai Shun
Noże do chleba Kai Shun to noże, które umożliwiają krojenie wszystkich rodzajów chleba. Od twardej skórki po miękką, od bułek po świeżo upieczony chleb razowy. Nawet twarde warzywa, takie jak dynia, mogą być krojone bez wysiłku nożem do chleba Kai, dzięki wielofunkcyjnemu ząbkowanemu ostrzu. Używasz noża do chleba do krojenia wielu składników, a nie tylko chleba? Kup stylowy nóż do chleba Kai!
Właściwości noży do chleba Kai Shun
Ostrze noża do chleba
Nóż do chleba Kai Shun posiada unikalne dwustronne ząbkowanie. Dzięki temu jest on odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych, jak i leworęcznych. Dzieje się tak, ponieważ można kroić zarówno podczas ruchu w przód, jak i w tył. Dodatkowo ząbkowane ostrze zapewnia, że chleb nie zostanie zmiażdżony podczas krojenia, ponieważ nacisk jest rozłożony. Ząbki wbijają się w twardą skórkę, ponieważ nacisk ostrza skupia się na końcówkach ząbków.
Długość ostrza noża do chleba
Większość noży do chleba posiada ostrze o długości pomiędzy 20 a 30 cm. Taka długość zapewnia bardziej stałe rezultaty. Dodatkowo umożliwia Ci łatwiejsze krojenie dłuższego chleba jak np. bagietka.
Ostrzenie noża do chleba Kai Shun
Twój nóż do chleba mógłby być ostrzejszy? Wyjaśnimy jak to zrobić!