Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Nóż do chleba Kai Shun

Noże do chleba Kai Shun to noże, które umożliwiają krojenie wszystkich rodzajów chleba. Od twardej skórki po miękką, od bułek po świeżo upieczony chleb razowy. Nawet twarde warzywa, takie jak dynia, mogą być krojone bez wysiłku nożem do chleba Kai, dzięki wielofunkcyjnemu ząbkowanemu ostrzu. Używasz noża do chleba do krojenia wielu składników, a nie tylko chleba? Kup stylowy nóż do chleba Kai!

Czytaj więcej

10 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości noży do chleba Kai Shun

Ostrze noża do chleba

Nóż do chleba Kai Shun posiada unikalne dwustronne ząbkowanie. Dzięki temu jest on odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych, jak i leworęcznych. Dzieje się tak, ponieważ można kroić zarówno podczas ruchu w przód, jak i w tył. Dodatkowo ząbkowane ostrze zapewnia, że chleb nie zostanie zmiażdżony podczas krojenia, ponieważ nacisk jest rozłożony. Ząbki wbijają się w twardą skórkę, ponieważ nacisk ostrza skupia się na końcówkach ząbków.

Długość ostrza noża do chleba

Większość noży do chleba posiada ostrze o długości pomiędzy 20 a 30 cm. Taka długość zapewnia bardziej stałe rezultaty. Dodatkowo umożliwia Ci łatwiejsze krojenie dłuższego chleba jak np. bagietka.

Ostrzenie noża do chleba Kai Shun

Twój nóż do chleba mógłby być ostrzejszy? Wyjaśnimy jak to zrobić!