Naczynia SCANPAN: uosobienie duńskiej trwałości
Naczynia SCANPAN znane są z naczyń aluminiowych i jakości opatentowanych powłok.
SCANPAN opracował unikalną powłokę tytanową, która wyróżnia się w większości testów konsumenckich. Ponadto, dzięki warstwie tytanu dodanej do naczynia, ciepło jest bardziej równomiernie rozprowadzane. Powłoka ta jest oczywiście wolna od toksycznych chemikaliów i oparów, które mogą być uwalniane, gdy powłoka nieprzywierająca staje się zbyt gorąca. W rezultacie powłoka nieprzywierająca naczyń SCANPAN jest lepsza w porównaniu do konkurencji.
Naczynia aluminiowe
Woki i rondle SCANPAN są również naczyniami najwyższej jakości. Proces odlewania aluminium pod dużym ciśnieniem to coś, w czym SCANPAN jest świetny! Najpierw roztopione aluminium jest ręcznie wlewane w formę, po czym na całość wywierany jest nacisk 250 ton, aby stworzyć naczynie o bardzo dużej gęstości. Gęstość ta zapewnia, że podczas korzystania z naczynia ciepło jest prawidłowo rozprowadzane i zatrzymywane. Dodatkowo grubość naczynia zapewnia, że się ono nie odkształci.
Historia SCANPAN
Naczynia SCANPAN produkowane są od 1956 roku w Danii. Nazwa SCANPAN wywodzie się ze słów Scandinavian i pan. Priorytetem SCANPAN jest trwałość produktów i zrównoważony proces produkcji. Z tego powodu SCANPAN przywiązuje dużą uwagę do emisji CO2 i użycia materiałów z odzysku. W ten sposób SCANPAN nie myśli tylko o dzisiaj, ale także o jutrze i o przyszłości. Możesz latami cieszyć się naczyniami SCANPAN.
