Zwilling Pro: Klasyczna kolekcja przez duże K
Kolekcja Zwilling Pro jest idealna nie tylko dla profesjonalnych szefów kuchni. Kucharze amatorzy również skorzystają na tym optymalnym połączeniu technologii, designu i łatwości użycia. Trzpień rozciąga się na całą długość rękojeści. Ponieważ ostrze płynnie łączy się z rękojeścią, brud nie dostaje się pomiędzy nie. Noże Zwilling Pro mają typowy, klasyczny wygląd, m.in. z powodu trzech nitów w rękojeści. Jest to klasyczny wygląd, który był popularny wśród profesjonalnych kucharzy przez pokolenia. Stąd nazwa. Waga i rozmiar noży Zwilling J.A. Henckels sprawia, że są doskonałe głównie dla tych, którzy wolą cięższe noże kuchenne. Od noża szefa kuchni po nóż do obierania, kolekcja Zwilling Pro ma wszystko, czego potrzebujesz!
Charakterystyka noży kuchennych Zwilling Pro
Ostrze Zwilling Pro
Ostrze noży Zwilling Pro wykonane jest z hartowanej lodem stali Friodur. Jest to technika udoskonalona przez Zwilling, która zapewnia maksymalne wykorzystanie właściwości stali. W rezultacie otrzymujemy noże, które wyróżniają się ostrością, trwałością, elastycznością i odpornością na korozję.
Rękojeść Zwilling Pro
Rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości tworzywa sztucznego. Stal ostrza rozciąga się na całą długość rękojeści, co nazywa się konstrukcją z pełnym trzpieniem. Dzięki temu nóż jest bardzo trwały. Okładziny są płynnie przymocowane do rękojeści za pomocą trzech nitów; bardzo higieniczne. Noże te charakteryzują się klasycznym wzornictwem i przypadną do gustu osobom preferującym cięższe noże.
Konserwacja Zwilling Pro
Noże kuchenne z kolekcji Zwilling Pro są łatwe w ostrzeniu. Nasada noża nie wystaje poza krawędź ostrza, dzięki czemu można je łatwo naostrzyć, używając osełki. Dzięki bezszwowej konstrukcji i zastosowanym materiałom noże z kolekcji Zwilling Pro można myć w zmywarce. Jakkolwiek zalecamy myć je ręcznie, ponieważ detergenty używane w zmywarce mogą oddziaływać na noże w dłuższej perspektywie.