Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówione dzisiaj, jutro wysłane
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Zwilling Professional 'S': 'podręcznikowe' noże

Noże Zwilling Professional 'S' są podręcznikową wersją klasycznych noży kuchennych. Są one zaprojektowane dla profesjonalistów, ale zachwycą również wielu ambitnych kucharzy amatorów. Ciemna rękojeść z tworzywa Novodur z trzema nitami sprawia, że noże wyglądają tak, jak często wyobrażamy sobie noże kuchenne. Rękojeść płynnie łączy się z ostrzem, dzięki czemu brud nie dostaje się pomiędzy nie. Absolutny wymóg w dziedzinie higieny. Zwłaszcza w profesjonalnej kuchni, stąd nazwa Zwilling Professional 'S'.

Czytaj więcej

Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2026 roku
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów

Charakterystyka noży Zwilling Professional 'S'

Ostrze Zwilling Professional 'S'

Głownia i trzpień wykute są z jednego kawałka stali, a trzpień rozciąga się na całą długość rękojeści . Ostrze wykonane jest ze słynnej stali Zwillinga, stali Friodur hartowanej lodem. Ta specjalna obróbka Friodur zapewnia, że ostrze jest twarde, wytrzymałe i ostre, ale także elastyczne. Idealne do długotrwałego użytkowania. Stal posiada twardość 57 HRC i ładne satynowe wykończenie . Twardość ta jest wystarczająca, aby zagwarantować długotrwałą ostrość, ale nie za twarda, aby pozostała łatwa w ostrzeniu.

Rękojeść Zwilling Professional 'S'

Jak to wcześniej zostało wspomniane, ciemna rękojeść z trzema nitami z tworzywa Novodur zapewnia klasyczny wygląd. Rękojeść płynnie łączy się z ostrzem, dzięki czemu brud nie dostaje się pomiędzy nie. Jest to kluczowe, jeśli chodzi o higienę, szczególnie w profesjonalnej kuchni. Nawet po wielu godzinach użytkowania noże te świetnie leżą w dłoni: ergonomiczna rękojeść o klasycznym wyglądzie wygodnie leży w dłoni.

Konserwacja Zwilling Professional 'S'

Noże kuchenne z kolekcji Zwilling Professional 'S' są łatwe w ostrzeniu. Zalecamy mycie tych noży ręcznie i unikanie zmywarki. Detergenty używane w zmywarce mogą oddziaływać na noże w dłuższej perspektywie.