Affilacoltelli Kai: coltelli affilati secondo la tradizione Samurai
Japońska marka Kai oferuje nie tylko świetne noże, ale także różne produkty do ostrzenia, aby utrzymać ostre jak brzytwa noże. W końcu cenne noże Kai zasługują na to, co najlepsze. Dlatego Kai oferuje osełki o różnej ziarnistości, polerki, ostrzałki do noży i stalki do ostrzenia; wszystkie najwyższej jakości.
Właściwości produktów ostrzących Kai
Produkty ostrzące Kai są idealne do tradycyjnego ostrzenia japońskich i zachodnich noży. Dla łatwiejszego i szybszego procesu Kai oferuje ostrzałki zarówno do noży ze szlifem z jednej strony, jak i ze szlifem obustronnym, co pozwala efektywnie i łatwo naostrzyć noże. Stalka ostrząca jest perfekcyjna do regularnej konserwacji, więc noże będą ostre przez dłuższy czas. Dla najwyższej ostrości Kai oferuje polerki, których używa się do polerowania krawędzi w celu uzyskania lustrzanego wykończenia. Od codziennej konserwacji po precyzyjne ostrzenie, Kai oferuje odpowiednie narzędzia.
