Dobra blacha do pieczenia jest idealna do pieczeni, drobiu, ryb i dań z piekarnika. Można jej używać na różne sposoby. Można używać jej do przygotowywania potraw na kuchence, a następnie wkładać ją bezpośrednio do piekarnika. Możesz umieścić produkt bezpośrednio na dnie blachy lub użyć tacy, aby soki mogły swobodnie spływać.
Jak wybrać dobrą blachę do pieczenia?
Zanim kupisz blachę do pieczenia, zastanów się, do czego chcesz jej używać. Jeśli chcesz mieć możliwość używania jej na kuchence, dobrze jest wybrać Le Creuset. Żeliwny materiał Le Creuset gwarantuje optymalne rozprowadzenie ciepła. Jest on również idealny do przyrządzania potraw w piekarniku. Zwróć uwagę na powłokę nieprzywierającą i maksymalną temperaturę, jaką może wytrzymać. Zamierzasz używać blachy tylko w piekarniku? Wybierz blachę z tacką. Materiał i szerokość boków nie mają większego znaczenia. Ponownie zwróć także uwagę na powłokę nieprzywierającą i maksymalną temperaturę, jaką może wytrzymać.