Dobry rondel jest niezbędny
Nie powinno zabraknąć go w Twojej kuchni. Znajduje się on w prawie każdym zestawie garnków. Mówimy oczywiście o rondlu. Używa się go głównie do gotowania jajek, ale może służyć też do wielu innych zadań. Jest doskonały do ugotowania mniejszej ilości ziemniaków, warzyw, makaronu i oczywiście do przygotowania sosu. Do produktów, które mogą łatwo się przypalić jak np. sos, są rondle z powłoką nieprzywierającą.
Szukasz rondla tylko do przyrządzania sosów? Wybierz rondel z zaokrągleniem przy podstawie. Wysokie krawędzie i zaokrąglony kształt zapewniają, że płynne produkty są podgrzewane ze wszystkich stron i można łatwo używać trzepaczki wewnątrz naczynia. Dzięki zaokrąglonej podstawie sos nie będzie przywierał w rogach naczynia. Co sprawi, że się nie przypali. Dodatkowo, rondle do sosów są często wzbogacane o wyjątkowo szeroką krawędź do nalewania lub nawet dziobek do nalewania.
Oferujemy szeroką gamę rondli do wyboru. Przy każdym rondlu wyszczególniony jest rodzaj płyty grzewczej, na której może być używany. Niezależnie od źródła ciepła i wymagań w zakresie kształtu i materiałów, zawsze znajdzie się taki, który będzie odpowiadał Twoim potrzebom.