Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamów dzisiaj, wysłane w wrotek
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Zwroty w ciągu 30 dni
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Korzystanie z mandoliny

Zaoszczędź czas i wysiłek używając mandoliny. Chcesz wiedzieć jak?

Mandoliny powracają dzięki powszechnemu zapotrzebowaniu! Ten poręczny przybór kuchenny, który był używany w kuchni babci, znów jest bardzo popularny i to nie bez powodu! Krojenie przy pomocy mandoliny jest łatwe, szybkie i umożliwia bardzo płynne krojenie dużych ilości owoców i warzyw. W przeciwieństwie do zwykłych robotów kuchennych mandoliny są łatwe w czyszczeniu!

Jesteś ciekawy możliwości?

Krojenie przy pomocy mandoliny w trzech prostych krokach:

1. Wybierz odpowiednie ostrze

Po pierwsze ważne jest określenie, którego ostrza chcesz użyć. Wybór właściwego ostrza zależy od kształtu, w jakim chcesz kroić i oczywiście różnych opcji, jakie ma do zaoferowania mandolina. Mówiąc o różnych kształtach mamy na myśli np. krojenie w paski, kostkę lub „julienne”.

2. Regulacja wysokości Podczas korzystania z mandoliny ważne jest właściwe ustawienie wysokości krojenia. Wysokość determinuje grubość, na jaką zostaną pokrojone warzywa lub owoce.

3. Krojenie Mandolina jest odpowiednio ustawiona? W takim razie można kroić. Większość mandolin ma specjalny „popychacz". Używa się go do przesuwania warzyw na mandolinie, więc można kroić szybko i bezpiecznie. Następnie szybko kroi się plastry, kostki lub paski tego samego rozmiaru. Na przykład na pyszną sałatkę!

Sprawdź wszystkie mandoliny